Rotující pípa doplňuje náš standardní sortiment čepovaného piva Budweiser Budvar
Na podzim roku 2015 jsme pro Vás na volném kohoutu začali o víkendech vždy od pátku čepovat pivní speciály malých a rodinných pivovarů. V poslední době jste mohli ochutnat například pivo z Chotovinského pivovaru či Harracha z pivovaru ve Velkém Meziříčí a bude tomu tak i na dále.
Nabídku budou tvořit piva převážně s vyšším obsahem alkoholu či zajímavých chutí, která nejsou tak běžná pro místní restaurace v okolí.
V minulosti jste mohli ochutnat:
- Ježibaba 12° – rodinný pivovar Obora u Malšic
- Chotovinský ležák – světlý ležák z pivovaru v Chotovinách
- Chotovinský Vienna Spezial Lager „1913°“ – Speciální vídeňské pivo vyrobené tradiční technologií převážně z Vídeňského a Mnichovského sladu
- Harrach světlý ležák – světlý ležák z pivovaru ve Velkém Meziříčí
- Harrach sváteční polotmavý ležák – polotmavý ležák z pivovaru ve Velkém Meziříčí
- Budvar B:Cherry – tmavý ležák s višní
- Bud B:Strong – silný speciál z výběrového chmelu s obsahem alkoholu 7,5%
Základní nabídka čepovaných piv Budweiser Budvar
Budweiser Budvar B:CLASSIC
Světlé výčepní pivo
Obsah alkoholu 4,0 % objemových
Světlé výčepní pivo ocení každý milovník dobrého piva, který preferuje nižší obsah alkoholu a jemnou hořkost. Dlouhá tradice výroby Českobudějovického piva a pečlivě vybírané suroviny (žatecký hlávkový chmel a moravský slad) jsou zárukou nejvyšší kvality.
Budweiser Budvar B:DARK
Tmavý ležák
Obsah alkoholu 4,7 % objemových
Prémiový tmavý ležák doplňuje tradiční nabídku piva z pivovaru Budějovický Budvar, n. p. od roku 2004. Je vyroben stejným postupem jako originální světlý ležák, za použití nejvybranějšího žateckého chmele, moravského sladu, vody čerpané ze 300 m hlubokých artéských studní a tří druhů speciálních barevných ječných sladů: mnichovského, karamelového a praženého. Charakterizuje jej výrazně tmavá barva, suchá, jemně hořká karamelová chuť bez dominance sladkosti. Vůně je delikátní po praženém sladu.
Budweiser Budvar B:SPECIAL
Kroužkovaný ležák
Obsah alkoholu 5,0 % objemových
Počáteční postup výroby kroužkovaného ležáku je stejný jako u vaření ležáku Budweiser Budvar. Rozdíl spočívá v tom, že do hotového piva v konzumní jakosti se před stáčením přidá nová kultura pivovarských kvasinek (tzv. „kroužků“) v nejlepší kondici a nový podíl extraktu. V transportním obalu (sudy KEG) tak dojde k dalšímu stupni dokvašování piva, které přinese odlišnou senzorickou a biologickou jakost lišící se od tradičního ležáku.
Aktuálně na čepu
•Ježibaba 12° – rodinný pivovar Obora u Malšic
•Budweiser Budvar B:SPECIAL Kroužkovaný ležák
•Budweiser Budvar B:DARK Tmavý ležák
•Budweiser Budvar B:CLASSIC Světlé výčepní pivo